VirKLA ŠTEVILKA 4

Virkla_3_mala

 

Spoštovane članice in člani društva!

 

Uredniški odbor naše izjemno odmevne strokovne revije VirKLA vabi vse članice in člane, da s svojim znanjem obogatijo vsebino 4. številke revije. Želimo spodbuditi vse tiste, ki želijo ubesediti in deliti svoje znanje, izkustva ali zanimivosti, da svoje poglede, razmišljanja ter informacije delijo z nami. Zavedamo se, da zapisano besedilo uredi misli, strukturira znanje in s tem dvigne kakovostni nivo dejavnosti, zato je revija nepogrešljiv del Eptine vloge v naši skupnosti. Soustvarjajmo jo, da bo resnično zajemala iz življenjskega prostora neskončne glasbene umetnosti!

VIRKLA #4  BARVNO NA ČRNO-BELEM

Vsebina revije sledi konceptu zadnjih klavirskih dnevov. Stalne rubrike so Strokovni članki, Intervjuji, Hommage in Eptine raziskave. V njih objavljamo prispevke z Eptine konference, dobrodošli pa so tudi vsi odzivi, ki bi jih omenjena tematika utegnila spodbuditi. Ob listanju prejšnjih treh številk lahko opazite, da so stalne rubrike spremljale tudi priložnostne kot Bukvarnica, ki prinaša pregled zanimive literature, Utrinki iz klavirske učilnice z duhovitimi zgodbami, v nastajanju pa je tudi rubrika Pozitivni stranski učinki. V njej želimo s kratkimi intervjuji predstaviti pomen klavirskega izobraževanja pri ljudeh, ki so svoje mnogotere poklicne kariere uspešno zgradili, ostajajo pa zvesti svojemu spremljevalcu – KLAVIRJU. Prav gotovo so med vašimi številnimi učenci tudi taki, ki bi lahko povedali kaj zanimivega o tem, kako je glasbeno šolanje zaznamovalo njihovo življenje.

Če imate morda še kakšen predlog, vam bomo z zanimanjem prisluhnili. Ugotavljamo, da imamo v slovenskem prostoru še veliko odličnega nezabeleženega znanja in široke palete nezapisanih ali zgolj skiciranih izkušenj in pobud. Virkla nudi prostor vsem, ki se zavedamo vrednosti glasbenega izobraževanja in prinaša zanimivo branje za vse učitelje glasbe, učence glasbenih šol, njihove starše in druge ljubitelje klavirske igre.

Navodila avtorjem prispevkov lahko preberete na Virkla_2016_navodila_avtorjem

Rok za oddajo prispevkov je 20. maj 2016!

 

Februar 2016

Odgovorni urednik: Primož Mavrič, predsednik DKPS-Epta

Glavna urednica: Nuša Gregorič

Uredniški odbor: Miha Haas, Nina Mole, Bojan Glavina, Davorin Dolinšek, Aleksandra Češnjevar Glavina

Kontakt – uredništvo: virkla@epta.si, www.epta.si

Naročila: narocanje@epta.si

RAZPIS ZA PRISPEVKE 2016