Ciklus Pianissimo za sezono 2018/2019 – povabilo za šole

Objavil: dne Okt 11, 2018 | Ni komentarjev

Spoštovana gospa ravnateljica, gospod ravnatelj! 
Spoštovana-i vodja-i klavirskega oddelka in klavirski pedagogi! 

 Glasba je ključ do duše. Je mednarodni jezik, ki ga govorijo in razumejo vsi, ter deluje kot redko kaj drugega in je vedno podcenjen. Z glasbo lahko dosežemo marsikaj. 

Zato Društvo klavirskih pedagogov Slovenije- EPTA, skupaj z glasbenimi šolami, že od leta 2000, med svoje programske cilje uvršča organizacijo koncertnega ciklusa Pianissimo. Namenjen je uspešnim mladim pianistom, ter prvonagrajencem državnega tekmovanja (TEMSIG). Izvajalcem s tem ponujamo možnost pridobivanja nujno potrebnih in dragocenih koncertantih izkušenj, ter uveljavljanja v širšem okolju. 

 V ciklusu »Pianissimo« bodo v sezoni 2018/2019 koncertirali: 

  • LARISA ROJNIČ (termin: druga polovica aprila in v začetku maja 2019) 
  • LARA OPREŠNIK (termin: druga polovica februarja in v začetku marca 2019) 
  • ALEKSANDAR RAOS (termin: druga polovica decembra 2018 in v začetku januarja 2019) 

Želimo, da vsak koncert traja cca. 1 uro, tako da lahko tudi mlajši učenci klavirja uživajo v njem. Saj tudi to je del našega pedagoškega poslanstva, da vzgajamo dobre in kritične poslušalce, tako mlade, kot starejše. 

Verjamemo, da boste v svojem letnem učnem načrtu našli čas in da svojim učencem, ter staršem ponudite koncert uspešnih mladih pianistov, ki so se v teh letih že mnogokrat dokazali. Naloga posamezne šole je, da poskrbi za uglašen klavir, majhno pogostitev in povrnitev potnih stroškov nastopajočega. 

V kolikor ste se odločili, da organizirate koncert na vaši šoli, vas prosim, da mi odločitev sporočite do 22. oktobra 2019 na mail ali GSM. 

V pričakovanju vašega sodelovanja vas lepo pozdravljam in vam želim uspešno šolsko leto 2018/19. 

GSM: 041/ 73 73 28 E-mail: pianist.dejan@gmail.com 
Organizator cikla Pianissimo in podpredsednik EPTE 
Radeče, 30. 09. 2019 Dejan Jakšič, prof. 

Datoteka za prenos:  PDF - Ponudba šolam 

Življenjepisi:  PDF - Larisa  PDF - Lara PDF - Aleksander 

Vabljeni tudi na Klavirske dneve, ki bodo letos potekali v petek, 16.11. in soboto 17. 11. 2019 na Glasbeni šoli Domžale