Izreden uspeh mladih slovenskih glasbenic tik pred iztekom leta!

Trio Rêverie ustvarjajo pianistka Tanja Činč, violinistka Mojca Jerman, obe  študentki Akademije za glasbo v Ljubljani, ter violončelistka Katarina Leskovar,študentka KUG Graz pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza. Po uspešni koncertni turneji po Argentini v letu 2015 so v decembru zabeležile še izjemno prvo mesto na prestižnem pariškem tekmovanju.

O dogodku nam je povedala Tanja Činč: »Tekmovanje  je odprto za glasbenike vseh starosti iz celega sveta in je sestavljeno iz dveh etap. Prva etapa je potekala preko spleta. Poslati je bilo potrebno nekaj audio ali video posnetkov, ki jih je tamkajšnja komisija ocenila (približno 20 minut). Nato so izmed prvonagrajencev izbrali 55 glasbenikov iz 25 različnih držav, ki smo bili povabljeni na zaključni koncert, ki je potekal v Parizu. Na tekmovanju smo bile edine, ki smo predstavljale Slovenijo. Zaključni koncert je bil hkrati dogodek, na katerem je prisostvovala komisija, ki je na koncu izbrala posameznika, ki prejme posebno promocijsko nagrado. Zaključni koncert je potekal 18.12., odločitev komisije pa smo izvedeli 27.12. Posebna promocijska nagrada vključuje tri solistične koncerte v Parizu, Londonu in Berlinu ter 4000 eurov.«

Z glasbo Astorja Piazzole in Antona Arenskega so si dekleta odprla vrata na evropske odre. Čestitamo in želimo čimveč koncertov, ki bodo navduševali številne poslušalce in gradili glasbeni izraz mladega tria!

KLAVIRSKI TRIO RÊVERIE ZMAGAL NA GRAND PRIZE VIRTUOSO INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION V PARIZU