PONUDBA CIKLUSA PIANISSIMO za sezono 2019/20

Objavil: dne Dec 1, 2019 | Ni komentarjev

PONUDBA CIKLUSA PIANISSIMO za sezono 2019/20

Ponudba šolam

 

Spoštovana gospa ravnateljica, gospod ravnatelj!
Spoštovana-i vodja-i klavirskega oddelka in klavirski pedagogi!

PONUDBA CIKLUSA PIANISSIMO za sezono 2019/20

Društvo klavirskih pedagogov Slovenije (EPTA) bo letos organiziralo že
»19. Klavirske dneve«, ki bodo potekali na KGBL OE GŠ v Ljubljani. Skupaj s slovenskimi glasbenimi šolami organizirata koncertni cikel »Pianissimo«.
Ob tem mladi slovenski pianisti pridobivajo dragocene odrske izkušnje in se hkrati uveljavljajo v širšem glasbeno-kulturnem prostoru.
S ciklom želi društvo ponuditi dodatno možnost najboljšim mladim pianistom, ki želijo nastopati, ter vzgajati publiko, predvsem učence in njihove starše na glasbenih šolah. Hvala glasbenim šolam, da poleg svojih obveznosti podpirajo tovrstno koncertno aktivnost..
Društvo vsako leto izda strokovno revijo VIRKLA, ki je namenjena pianistom, klavirskim in drugim pedagogom, staršem otrok v glasbenem šolanju in ostalim, ki jih to področje zanima.
Želimo, da vsak koncert traja cca. 1 uro, tako da lahko tudi mlajši učenci klavirja uživajo v njem. Saj tudi to je del našega pedagoškega poslanstva, da vzgajamo dobre in kritične poslušalce, tako mlade, kot starejše.
Verjamemo, da boste v svojem letnem učnem načrtu našli čas in da svojim učencem, ter staršem ponudite koncert uspešnih mladih pianistov, ki so se v teh letih že mnogokrat dokazali. Naloga posamezne šole je, da poskrbi za uglašen klavir, ter skromno pogostitev. V EPTI se trudimo pridobiti sredstva za povrnitev stroškov nastopajočim.
V kolikor ste se odločili, da organizirate koncert na vaši šoli, vas prosim, da mi odločitev sporočite čimprej oz. do 18. oktobra 2019 na mail ali GSM. Veseli bomo vašega odziva.
Vabljeni na 19. Klavirske dneve, ki bodo letos potekali v petek, 22.11. in soboto 23. 11. 2019 na KGBL OE Glasbena šola, Vegova ulica 7, Ljubljana, in sicer v prenovljeni dvorani in prostorih šole.

V pričakovanju vašega sodelovanja vas lepo pozdravljam in vam želim uspešno šolsko leto 2019/20.

GSM: 041/ 73 73 28 E-mail: pianist.dejan@gmail.com
Organizator cikla Pianissimo in podpredsednik EPTE
Radeče, 26. 08. 2019 Dejan Jakšič, prof.