Izšla je 4. številka revije Klavirskih pedagogov Slovenije VirKLA!

virkla_4_naslovnica_600x800px

Z izredno kvalitetnimi, skrbno izbranimi članki prinaša zanimivo branje za vse učitelje glasbe, učence glasbenih šol in njihove starše. Učiti in učiti se igranja klavirja v današnjem času pomeni široko spoznavanje pomena glasbenega izobraževanja za osebnostni razvoj posameznika ter izjemno povezovalno vlogo, ki jo ta inštrument nudi vsem glasbenikom pri komorni igri, korepeticijah, teoriji glasbe in umetnostni vzgoji. Nepogrešljivo glasbilo s svojo polifonijo združuje aktualen odnos do glasbe in neprecenljive klasične evropske dediščine klavirske literature s sodobnimi pedagoškimi prijemi.

Revija je izrasla iz bogate dejavnosti Društva klavirskih pedagogov Slovenije-Epte, ki je član združenja EPTA (European Piano Teachers Association). Krovno združenje ima danes čez 40 članic in EPTA Slovenije je ugledna in aktivna članica že 16 let. Naši predstavniki se s svojimi pripevki redno udeležujejo mednarodnih konferenc. Vsakoletni projekt Klavirski dnevi je tematsko oblikovan, kjer se predstavijo domači in tuji umetniki, predavatelji, pedagogi in glasbene šole. V prvih letih se je vse to znanje beležilo v Biltenu, ki pa je danes prerasel v strokovno revijo VirKLA. V slovenskem prostoru je med člani društva doživela izreden sprejem in čas je, da jo spozna tudi širša javnost.

Želimo si, da bi našla svoje mesto v vseh domovih, kjer se goji ljubezen do glasbe in zanimanje za aktualne raziskave kot tudi odstiranje skrivnosti velikih mojstrov klavirske igre. Prispevki s svojim tehtnim pristopom nudijo vpogled v dejavnost,  ki ostaja nadčasovno prisotna in pomenijo nepogrešljivo gradivo na vseh knjižnih policah ljubiteljev glasbe.

Priporočamo v branje za Vir (KLA) navdiha!

November 2016 // Glavna urednica: Nuša Gregorič // Odgovorni urednik: Davorin Dolinšek 

Virklo lahko prelistate in naročite tukaj.

Izšla je 4. številka revije Klavirskih pedagogov Slovenije VirKLA!