PONUDBA ciklusa Pianissimo za sezono 2017/2018

Spoštovani klavirski pedagogi!

PONUDBA CIKLUSA  PIANISSIMO za sezono 2017/2018

 

Društvo klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA, skupaj z glasbenimi šolami, že od leta 2000 med svoje programske cilje uvršča organizacijo koncertnega ciklusa Pianissimo. Namenjen je mladim pianistom, predvsem tistim, ki so že diplomirali ter prvonagrajencem državnega tekmovanja TEMSIG. Izvajalcem ponuja možnost pridobivanja nujno potrebnih in dragocenih odrskih izkušenj ter uveljavljanja v širšem okolju. Zato si s skupnimi močmi prizadevamo, da omogočimo koncertiranje uspešnim mladim slovenskim pianistom.

 

V ciklu »Pianissimo« bodo v sezoni 2017/2018 nastopili:

 

  • LARA IN ŽAN ŠLIBAR VEROVŠEK (solo in štiriročno) (Program: W. A. Mozart, F. Chopin, A. Dvorak, S. Prokofjev)
  • ŽAN MILOŠIČ DUNDEK  (Program: L. van Beethoven, F. Chopin)
  • ANA SEMIČ BURSAĆ     (Program: M. Ravel, F. Chopin)

 

Termini koncertov bodo od meseca februarja do aprila 2018. Koncert traja cca. 1 uro. Verjamemo, da boste v svojem letnem učnem načrtu našli čas in tako svojim učencem ter staršem ponudili koncert  uspešnih  mladih pianistov, ki so se v teh letih že mnogokrat dokazali. Njihov CV pošiljam v prilogah.

 Glasbeniki radi poudarjamo, da ima glasba in igranje na inštrument izreden pomen na psihomotorični razvoj otroka. Pri poučevanju učencev v glasbenih šolah se glasbeni pedagogi s tem srečujemo vsak dan. Otrokom vzbujamo interes in hkrati razvijamo odnos do glasbe, bodisi kot nastopajoči ali pa v vlogi poslušalca. Starše navajamo, da tem procesom skušajo slediti.

V kolikor ste se odločili, da organizirate koncert na vaši šoli, vas prosim, da mi odločitev sporočite do 28. septembra 2017, na e-mail ali GSM.

Vabljeni na Klavirske dneve, ki bodo letos potekali v petek, 24.11. in soboto 25. 11. 2017, na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju.

V pričakovanju vašega sodelovanja vas lepo pozdravljam in vam želim uspešno šolsko leto 2017/18.

GSM: 041/ 73 73 28     

E-mail: pianist.dejan@gmail.com

 Organizator cikla Pianissimo in podpredsednik EPTE

Dejan Jakšič, prof.

PONUDBA ciklusa Pianissimo za sezono 2017/2018