Projekt VESELI PRSTKI

 

Rok za prijavo je 1. april 2022Prijavite se lahko na povezavi: PRIJAVA

Projekt je nastal v želji klavirskih pedagogov, da imajo mladi klavirski talenti možnost vadenja na kvalitetnih inštrumentih. Le tovrstno redno vadenje jim lahko nudi optimalen razvoj njihovega najvišjega potenciala. S tem projektom želimo zaslužnim posameznikom omogočiti svetlo prihodnost, ki temelji na podpori in vzpodbudi.

Društvo klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA bo s partnerjem Japan Piano Center v prihodnje omogočalo izbranim mladim talentom lažjo pot.

Tako želimo vsako leto izbrati 3 mlade, nadpovprečno nadarjene pianiste v starosti do 9 let, ki bodo prejeli v uporabo pianino Yamaha za obdobje do 6 let, na katerem bodo lahko kvalitetno nadaljevali svoj ustvarjalni razvoj. Zavedamo se, da je poleg talenta in redne vaje izrednega pomena vsakodnevno vadenje na ustreznem inštrumentu, ki omogoča otroku optimalen razvoj potenciala in vzpodbudo k nadaljnjemu delu. Nagrada vključuje tudi vsakoletno uglaševanje inštrumenta in njegovo vzdrževanje.

Vabimo vse državne in zasebne glasbene šole, da izberejo in prijavijo na razpis največ 3 kandidate iz svoje ustanove. Izbrani naj bodo mladi, nadpovprečno nadarjeni pianisti v starosti do 9 let, ki se bodo predstavili s programom od 4 do 5 minut.

 
Projekt VESELI PRSTKI