20. Klavirski dnevi: Portorož 2021

Epta vas vabi v Portorož!

Spoštovana članica, spoštovani član!

Vljudno vabljeni na 20. Klavirske dneve, ki bodo 12. in 13. novembra 2021 potekali v soorganizaciji z GŠ Koper v portoroškem Avditoriju.
Na povezavah spodaj je na voljo vabilo Organizacijskega odbora, urnik in dodana prijavnica za nečlane.
Vodstva glasbenih ustanov naprošamo, če lahko udeležencem klavirskih dni pomagajo pri izpolnjevanju obveznega PCT pogoja glede na to, da se bo dogodek odvijal v Avditoriju Portorož. Vnaprej hvala za razumevanje in upamo, da se vidimo v čim večjem številu.

Urnik

Prenos

Vabilo

Prenos

Prijavnica: samo za nečlane

Prenos

Organizacijski odbor DKPS – EPTA in Glasbena šola Koper, 20. Klavirske dneve posveča 250-letnici Ludwiga van Beethovna. Beethovnovo leto 2020 so zaznamovala številna glasbena dogajanja po svetu.

Ker smo morali lani zaradi izrednih razmer Klavirske dneve odpovedati, smo se odločili, da bogato pripravljeno vsebino predstavimo na letošnji konferenci. Na naših klavirskih dnevih se želimo pokloniti glasbenemu geniju, razkrivati njegova sporočila današnjim generacijam in odkrivati brezčasnost glasbene umetnosti. Eden izmed velikih Beethovnovih navdihov je bila prav gotovo narava in prav odsevi narave bodo zaživeli izpod prstov mladih pianistov na velikem odru portoroškega Avditorija.

Program obeta še veliko zanimivih pristopov, razmišljanj, raziskav ter nenazadnje dva vrhunska koncerta. Petkov večer bo pripravil pianist Renato Chicco, ki bo poklon Beethovnu predstavil kot inspiracijo za jazzovsko improvizacijo, sobotni koncert pa naslavlja mladi pianist svetovnega slovesa Aleksander Gadžijev.

Na svidenje v Portorožu!

Organizacijski odbor 20. Klavirskih dni

20. Klavirski dnevi: Portorož 2021