Vabilo na 21. Klavirske dneve Slovenj Gradec 2022

Spoštovane članice in člani ter bodoče članice in člani Društva klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA!

Vabimo Vas na 21. Klavirske dneve, ki bodo potekali v petek in soboto,

11. in 12. novembra 2022 v Slovenj Gradcu na temo “Z RITMOM SKOZI ČAS”.

Veselimo se srečanja z vami na Klavirskih dnevih 2022 v Slovenj Gradcu. V iztekanju nemirnega – z vojno očrnjenega – leta, se bomo za trenutek umaknili v svet glasbe – našega neizrekljivega bogastva, našega privilegija – kjer glavna vodila ostajajo ljubezen, lepota in ravnotežje. Umetniško zatočišče in svež zrak nam bo ponudilo mirno predalpsko koroško mestece ugnezdeno med vznožje Uršlje gore in Pohorja. V svoji dolgi in bogati zgodovini je rodilo in navdihnilo številne slovenske umetnike, med njimi tudi Franca Bernekerja – pionirja modernega slovenskega kiparstva in vélikega skladateljskega genija pozno-romantičnega samospeva – Huga Wolfa.

Organizacijski odbor 21. Klavirskih dni v sestavi članov Izvršnega odbora DKPS – EPTA in Glasbene šole Slovenj Gradec je za osrednjo temo letošnje konference izbral ritem in čas. Kaj je čas v glasbi in kako ga organiziramo? Kaj je glasba v času; kako glasba spreminja naše občutenje časa? Je ritem res prvo in najosnovnejše v glasbi? Kako se je razvijal ritem skozi čas? In kako svoboden je lahko čas v izvedbi ritma? Kdaj in kako seznaniti z ritmom najmlajše učence? Katere zakladnice temperamentnih ritmičnih skladb poznamo v mladinski klavirski literaturi? Vse to in še mnogo več se bomo spraševali na letošnjih 21. Klavirskih dnevih. Z nami bodo zanimivi predavatelji, sogovorniki, šole z vselej domiselnimi projekti, spoznavali bomo novo slovensko mladinsko klavirsko literaturo, v različnih preoblekah pa nas bo obiskal celo Hugo Wolf. Oba dneva bomo okronali z vrhunskim klavirskim recitalom; prvega bo odigral makedonski pianist Simon Trpčeski, drugega pa slovenski pianist Sašo Vollmaier.
Predvsem pa boste, drage kolegice in kolegi, to dvodnevno druženje okronali vi; z ritmom vaše prisotnosti, pedagoškega zanosa ter z brezčasnostjo vašega znanja in želje po učenju ter povezovanju.

Snidimo se v čast klavirju in glasbi – dvema izmed najlepših izumov človeka!
Na svidenje v Slovenj Gradcu!

Dodatne informacije TUKAJ!

Urnik TUKAJ!

Prijavnica za nečlane TUKAJ!

Vabilo na 21. Klavirske dneve Slovenj Gradec 2022